top of page
Family Portrait_edited.jpg

VLAAMSE CLUB VOOR KUNSTEN, WETENSCHAPPEN & LETTEREN

Uw intellectuele thuis in Brussel Brabant Benelux & EU

De Vlaamse Club voor Kunsten, Wetenschappen en Letteren is uw nederlandstalige Bakermat, "Think Tank" en motor voor sociale, culturele en economische Thema's.

Welkom op onze nieuwe website ter ere van ons honderdjarig bestaan. Onze nieuwe site toont u zowel onze geschiedenis als het aanbod van onze activiteiten. We werken momenteel aan het bijwerken van alle secties in de komende weken en nodigen u uit om terug te komen en de voortgang.

Ontdek Alle Evenementen die wij als Vlaamse Club vanuit onze waarde en normen beschreven in onze themas ondersteunen met onze projekten.
 

Er zijn op dit moment geen geplande evenementen

Nederlandstalige Stamina in en vanuit Brussel:

In de Benelux Unie is Nederlands de voertaal en wordt 75% van de tijd gebruikt. De TaalUnie beschermt onze Dietse/oud-Frankische taal. Brussel stuwt innovatie in de Blauwe Banaan aan, terwijl het hart van Brabant economisch gedijt. In "de Raad van Brabant" op de Grote Markt ontmoeten Fellows en leden elkaar onder de Chatham House Rules voor sociaal-, cultureel en economisch beleid.

Nederlandstalige Service in Brussel? Natuurlijk! Er zijn verschillende Nederlandstalige diensten beschikbaar in Brussel, aangezien Brussel tweetalig is met zowel Frans als Nederlands als officiële talen. Maar waar?

bottom of page