top of page
Vlaamse_feestdag.png

11 juli, feestdag van de Vlaamse Gemeenschap

Op 11 juli viert Vlaanderen het feest van de Vlaamse Gemeenschap. Op die dag wordt op verschillende plaatsen in Vlaanderen de Vlaamse vlag uitgehangen en het Vlaams volkslied gezongen.

OP DEZE PAGINA

Traditioneel houdt de voorzitter van het Vlaams Parlement een 11 juli-toespraak op de Vlaamse feestdag in het stadhuis van Brussel. De Vlaamse Regering reikt later die dag de Eretekens van de Vlaamse Gemeenschap uit.

Alle informatie over de vlag van de Vlaamse Gemeenschap en het Vlaams volkslied vindt u terug in de omzendbrief betreffende de bevlagging van de openbare gebouwen en de uitvoering van het Vlaams volkslied. In de omzendbrief vindt u ook meer informatie over de oorsprong en de betekenis van die officiële symbolen.

Voor meer informatie over de officiële symbolen en de protocollaire richtlijnen van de Vlaamse overheid kunt u een e-mail sturen naar de dienst Protocol en Ontvangst van de Vlaamse overheid.

Vlaanderen Feest!

Tijdens het laatste weekend van juni wordt het startschot gegeven van een elfdaags feest ter gelegenheid van de Vlaamse Feestdag op 11 juli. Na het openingsweekend loopt de feestweek verder van 1 tot 11 juli. De slogan van deze elfdaagse campagne is Vlaanderen Feest!

Burgers, organisaties en gemeenten kunnen vanaf 11 maart 2024 voorstellen indienen voor activiteiten(opent in nieuw venster).

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram
bottom of page