top of page
720aad3116f9fe9df6ebad8cf2e43859.jpeg

Kunsten in de VC

Het verbinden van oude academische kunsten aan Vlaamse Club activiteiten kan een interessante en verrijkende ervaring bieden voor de leden van de club. Hier zijn enkele manieren waarop dit mogelijk kan worden gedaan:

 1. Lezingen en workshops: Organiseer lezingen en workshops waarin experts of kunstenaars kunnen praten over de geschiedenis en technieken van oude academische kunsten. Dit kan de leden een dieper inzicht geven in de kunstvormen en hen inspireren om zelf deel te nemen aan het beoefenen ervan.

 2. Kunsttentoonstellingen: Overweeg het organiseren van kunsttentoonstellingen waar leden hun eigen werken kunnen presenteren, geïnspireerd op oude academische kunsten. Dit kan een platform bieden voor zowel beginnende als ervaren kunstenaars om hun talenten te tonen en de waardering voor oude kunstvormen te delen.

 3. Workshops traditionele kunsttechnieken: Organiseer praktische workshops waarin leden de traditionele technieken van oude academische kunsten kunnen leren, zoals tekenen, schilderen, beeldhouwen, kalligrafie, enzovoort. Dit kan een leuke en leerzame ervaring zijn die de interesse in deze ambachten kan vergroten.

 4. Kunstexcursies: Plan groepsbezoeken aan musea, kunstgalerijen of historische locaties met een rijke collectie van oude academische kunsten. Dit kan de leden de gelegenheid bieden om originele werken te bewonderen en zich onder te dompelen in de culturele context waarin ze werden gemaakt.

 5. Kunstgeschiedenis studiegroep: Richt een studiegroep op die zich richt op de geschiedenis van oude academische kunsten. Leden kunnen samen kunstwerken bestuderen, discussiëren over hun betekenissen en hun invloed op de Vlaamse en internationale kunstgeschiedenis onderzoeken.

 6. Artistieke uitwisselingen: Moedig leden aan om hun kennis en vaardigheden in oude academische kunsten te delen door middel van informele artistieke uitwisselingen binnen de club. Dit kan een gezellige en stimulerende omgeving creëren om samen te creëren en van elkaar te leren.

 7. Gastkunstenaars uitnodigen: Nodig kunstenaars uit die gespecialiseerd zijn in oude academische kunsten om presentaties te geven over hun werk en ervaringen. Dit kan waardevolle inzichten bieden en de leden in contact brengen met gerenommeerde kunstenaars.

Door oude academische kunsten te integreren in de activiteiten van de Vlaamse Club, kunnen de leden een diepere waardering ontwikkelen voor de kunstvormen, hun erfgoed en hun betekenis in de hedendaagse samenleving. Het kan ook een mooie gelegenheid zijn om kunstliefhebbers binnen de club samen te brengen en hun artistieke passies te delen.

 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Instagram
bottom of page