Dagelijks bestuursorgaan

Marie-Thérèse Smet

Marie-Therrese Smet

Voorzitter

Algemene leiding

Marie-Thérèse is het langst zittende lid van het bestuur, en daarmee op anciënniteit degene die de club zal leiden naar het 100 jarig bestaan. Zij heeft de jongere garde aan boord gehaald om zo zeker te zijn dat de Vlaamse Club een toekomst heeft.

Marc Rabaey

Penningmeester

Voorzitter Redactie, IT, Uitgeverij (technisch)

Marc is Brusselaar en na zijn militaire en academische carrière en PhD Toegepaste Economische Wetenschappen is hij nu directeur van GITO Overijse. Hij is verantwoordelijk als Penningmeester en als toekomstige voorzitter.

John Wubbe

John Wubbe

Secretaris

Strategische planning, HR, praktikanten, politiek

John vertegenwoordigt partijen binnen de Brusselse instituten. Hij zorgt dat de verschillende bestuurders en andere leden bedient worden met de nodige informatie.

Filip Vanheer

Werkend Lid VBG

Vlaamse Verenigingen, boven 35 jarigen

Filip is van ‘t Stad, Antwerpen dus. Is als ras-Flamingant uitermate bekend met de structuren van de Vlaamse beweging. Filip is als ambassadeur onderweg om de banden met de Vlaamse verenigingen aan te halen en eerste contacten te leggen voor gesprekken over coöperatie. Hij is een van de opstellers van ons ‘Were Di’ strategiepapier (2020). Filip is daarnaast bij de uitgeverij lid van de Redactie, verantwoordelijk voor de coördinatie rond de ondersteuning van de voordrachten auteurs, de commerciële strategie.

Erwin Wolff

Erwin Wolff

Werkend Lid

Studentenwerking, IT, Uitgeverij (technisch)

Erwin is als Nederlander in Leuven een goed geïntegreerde Brabander en heeft academische contacten in de meeste Nederlandstalige universiteitssteden. Zijn kennis van IT-zaken maakt hem, samen met zijn uitgeverservaring, verantwoordelijk voor de omzetting en begeleiding van onze ambities en de digitale transitie van onze mooie Vlaamse Club. Hij is de stille strateeg achter het bereiken van onze nieuwe elite onder de Studentenverenigingen.

Gino Asselman

Gino Asselman

Werkend Lid

Liaison Ommegang Brussel

Gino, is als geïmporteerde Brusselaar uit Denderleeuw maar een bekende Brusselaar en kent alle facetten van het Brussels Cultureel en plaatselijk bestuurlijk circuit. Als geboren communicator zorgt Gino ervoor dat de Vlaamse Club voor Kunsten, Wetenschappen en Letteren intern en extern dat is wat het is, pluralistisch, academisch en niet politiek.